Dřevěný příborový set - jasan

Nový produkt

Jasan, světlé dřevo s výraznou kresbou. Velmi se podobá světlému dřevu z jilmu, jen se pyšní svým matným kouzlem. Lehounký set, který si zamilujete. Zero waste & sustainable & easy to carry.

Více informací

skladem

700 Kč Nejsme plátci DPH

-170 Kč

Před 870 Kč

Doručení do 3 dnů

Více informací

Jasan (Fraxinus excelsior) pomáhá svobodě, posiluje schopnost chápat posloupnost věcí a života, posiluje vůli, mírní deprese i smutek. Posiluje vnitřní připravenost, nezávislost, zdravou ctižádost. Má moc nad vodou (k přivolání deště, ke spoutání ničivé síly vody), ale také nad hospodařením těla s vodou. Aktivuje sílu vůle a podvědomí, proti depresím, posiluje tělo pri problémech a starostech, rozptyluje obavy.

Na jaká jídla je dřevěný příbor vůbec určen?

Dřevěný příbor je primárně určen pro veganskou, vegetariánskou či makrobiotickou stravu. Lžící si ale pochutnáte na jakékoli polévce, ať už je makrobiotická či nikoli. Vidlička vám snadno nabere cokoli a napíchne spíše měkčí než křupavější konzistence. Nůž si kromě přihrnování snadno poradí i s rybou a podobně měkkými masy.

Jak mám o dřevěný příbor pečovat?

Dřevěný příbor stačí opláchnout pod tekoucí vodou a vytřít do sucha. Nikdy nevkládáme do myčky na nádobí a nenecháváme máčet ve vodě! Pokud jsme na cestách, otřeme jej utěrkou či kapesníčkem. Další možností je příbor s úsměvem olízat, vložit do plátěného pouzdra (součást dřevěných příborových setů) a vodou jej omýt v momentě, kdy se vám takového luxusu dostane. 

Dřevěné příbory jsou napuštěny směsicí rostlinných olejů. Pokud se vám časem bude zdát, že ztrácí svou původní hladkost a lesk, přeleštěte je jemným brusným papírem na dřevo (je dodáván spolu s příbory) a vmasírujte jakýkoli rostlinný panenský olej (lněný, makový, olivový,...). Aby bylo zřejmé, že jde o aktivitu časově nenáročnou a zároveň docela milou, podívejte se na tento jeden a půl minutový návod. Ne vždy je ale tato procedura nutná. Záleží na typu dřeva: některé se mohou časem mírně zdrsnit, jiné už zůstanou napořád stejně jemné a hladké. Všechny druhy dřev, které jsou pro výrobu příborů použity, jsou pro konzumaci jídla zcela vhodné a netřepí se jako třebas dřevo dubové (z kterého příbory nedoporučujeme).