Dřevěný příborový set - vlašský ořech

Nový produkt

Sety, které vám nyní nabízíme, pochází z velmi starého ořešáku. Dřevo je tak unikátně tmavé a velmi osobité. Je to nejprodávanější dřevěný set, kterého je vždy jen omezené množství v nabídce. Navíc, líbí se opravdu všem.

Více informací

skladem

700 Kč Nejsme plátci DPH

-170 Kč

Před 870 Kč

Doručení do 3 dnů

Více informací

Ořech vlašský/ ořech královský (Juglans regia) pomáhá jít do věcí naplno a s velkou trpělivostí. Podněcuje objektivitu a svobodný pohled na věc. Posiluje sílu podvědomí. Léčí mysl a spojení s vyšším já. Pomáhá ženám v přechodovém období a při přecitlivělosti. 

Na jaká jídla je dřevěný příbor vůbec určen?

Dřevěný příbor je primárně určen pro veganskou, vegetariánskou či makrobiotickou stravu. Lžící si ale pochutnáte na jakékoli polévce, ať už je makrobiotická či nikoli. Vidlička vám snadno nabere cokoli a napíchne spíše měkčí než křupavější konzistence. Nůž si kromě přihrnování snadno poradí i s rybou a podobně měkkými masy.

Jak mám o dřevěný příbor pečovat?

Dřevěný příbor stačí opláchnout pod tekoucí vodou a vytřít do sucha. Nikdy nevkládáme do myčky na nádobí a nenecháváme máčet ve vodě! Pokud jsme na cestách, otřeme jej utěrkou či kapesníčkem. Další možností je příbor s úsměvem olízat, vložit do plátěného pouzdra (součást dřevěných příborových setů) a vodou jej omýt v momentě, kdy se vám takového luxusu dostane. 

Dřevěné příbory jsou napuštěny směsicí rostlinných olejů. Pokud se vám časem bude zdát, že ztrácí svou původní hladkost a lesk, přeleštěte je jemným brusným papírem na dřevo (je dodáván spolu s příbory) a vmasírujte jakýkoli rostlinný panenský olej (lněný, makový, olivový,...). Aby bylo zřejmé, že jde o aktivitu časově nenáročnou a zároveň docela milou, podívejte se na tento jeden a půl minutový návod. Ne vždy je ale tato procedura nutná. Záleží na typu dřeva: některé se mohou časem mírně zdrsnit, jiné už zůstanou napořád stejně jemné a hladké. Všechny druhy dřev, které jsou pro výrobu příborů použity, jsou pro konzumaci jídla zcela vhodné a netřepí se jako třebas dřevo dubové (z kterého příbory nedoporučujeme).